Prijavite se na naš E-bilten

Uređenje i optimizacija poslovnih procesa (BPM)

M&I Systems, Co. je već odavno u svoj program i asortiman usluga uvrstio i konsultantske usluge u domenu BPM (Business Process Management). Veći broj konsultanata, sa odličnim teorijsko-metodološkim i heurističkim znanjem, stečenim permanentnim učenjem i velikim iskustvom na više izvedenih projekata, pruža ovu vrstu složenih i za organizacije, raznovrsne delatnosti, izuzetno značajnih usluga.

Glavna aksioma posla BPM konsultanata je da saslušajući klijente, pobude njihovu ingenioznost i motivišu ih da formulišu predloge i “izume” načine unapređenja svojih procesa. Istovremeno se uče metodologiji kojom će unapređenje sprovesti od ideje do realizacije.

BPM predstavlja polugu, pokretač svake organizacije za ostvarenje strateških ciljeva, razvoj i povećanje svoje efikasnosti. Najčešći razlog neuspeha, loših rezultata organizacija u poslovanju je neuređenost poslovnih procesa. Kako da ostvarujemo visoku finansijsku performansu, zadovoljavamo preferencije naših klijenata, razvijamo neopipljivi kapital, ako nemamo izvanredno uređene poslovne procese? Samo izvrsnost u modelovanju i upravljanju performansom poslovnih procesa osigurava organizaciji konkurentnost, zadržavanje postojećih i sticanje novih kupaca, optimalno upravljanje i čuvanje raspoloživih i novih resursa, razvoj intelektualne imovine, kao i održivi kontinuirani razvoj. Kruna svega je upravljanje procesnom perfomansom primenom najsuptilnijih i najpouzdanijih metoda i tehnika procesne poslovne inteligencije. Dakle, sa kompetentnim timovima veoma ozbiljno se bavimo modelovanjem procesa, kvalitativnom i kvantitativnom analizom, simulacijom, optimalizacijom, performansom poslovnih procesa-gradimo sa klijentom njegov model procesne organizacije.

Implentacija BPM-a obuhvata četiri koraka:

Ekspertski timovi M&I Systems, Co. koriste metodologiju, platformu i ARIS alate, danas najprestižnije u svetu u višedimenzionalnim poslovnim kontekstima:

  • Strategijsko upravljanje
  • Upravljanje performansom
  • Optimizacija poslovnih procesa
  • Izgradnja moderne procesne organizacije
  • Implementacija informacionih sistema
  • Upravljanje kvalitetom
  • Upravljanje troškovima procesa
  • Softverski inženjering
  • Servisno orijentisane arhitekture
  • Poslovne i IT integracije-moćne čvrste i plodne

Ishod projekata/usluga BPM je uvek racionalnost. Kada je reč o ovakvim projektima benefiti su veći nego ulaganja. Empirijska svedočanstva su brojna.

Smanjeni troškovi poslovnog procesa uz povećanje kvaliteta procesa do 15%
Manji broj grešaka do 30%
Ušteda vremena do 30%
Kraći period obuke zaposlenih, što automatski uzrokuje i niže troškove 10-30%
Manje internih zahteva za podrškom od 15 do 30%
Smanjen broj pritužbi od strane korisnika 15-30%
Bolje predviđanje budućih situacija i unapređenje planiranja i do 30%

BPM brošura

Klijenti o nama

silver-lake-klijenti

U uslovima povećane konkurencije, osim dobrog biznis plana, našoj kompaniji bio je neophodan IT paket koji bi bio velika podrška svim zaposlenima.
MIS ERP-om obezbeđena …

Više →