Prijavite se na naš E-bilten

Jedan urednik za 46 magazina – M&I Systems, Co. Group uspešno implementirao MIS ERP u Color Press Group

Uspešne medijske kuće koje u portfoliju imaju dosta izdanja svoju konkurentsku poziciju na tržištu, osim dobrim naslovima, dodatno obezbeđuju i naprednim IT proizvodima. Naime, put od osmišljavanja novog broja magazina do njegovog izlaska na trafike čine mnogobrojni odvojeni i složeni poslovni procesi koje je neophodno integrisati i sinhronizovati jedinstvenim informacionim sistemom.

Savremena softverska rešenja još su neophodnija kada se u obzir uzmu i web portali koji su nužan pratilac štampanih izdanja, ali i sve zahtevniji čitaoci.

Kompanija Color Press Group iz Novog Sada, najveći izdavač magazina u jugoistočnoj Evropi, je među liderima ne samo kada je reč o izdavaštvu, već i u pogledu inovativnosti poslovanja.

Posao optimizacije i unapređenja svih procesa u grupaciji, Color Press Group poverila je kompaniji M&I Systems, Co. Group, koja je uspešno završila implementaciju MIS ERP(Enterprise Resource Planning) sistema, BI (Business Inteligence) sistema i web portala za marketing.

Za samo pet meseci, M&I Systems, Co. Group, uspešno je odgovorio na izazove i obezbedio efikasnije procese poslovanja u svim segmentima – od zaprimanja oglasa, planiranja, finansija i računovodstva, preko proizvodnje, distribucije i prodaje, pa sve do upravljanja ljudskim resursima, obračuna plata i kontrole osnovnih sredstava.

MIS ERP-om je obezbeđena i zagarantovana automatizacija, integrisanost i efikasnost poslovnih procesa, omogućeno smanjenje troškova, praćenje stanja i kretanja u grupaciji, zatim dobijanje informacija o profitabilnosti i očuvanje konkurentske prednosti.

Osim MIS ERP-om, Color Press Group je svoje poslovanje „pojačala“ i BI sistemom koji obezbeđuje efikasnije izveštavanje i podršku odlučivanju. Još jedno inovativno rešenje u Color Press Group-i je i web portal za marketing.

„Color Press Group je velika medijska kuća koja posluje u celom regionu, ima više od 50 štampanih izdanja i devet portala, i stoga joj je neophodan besprekoran informacioni sistem koji može da objedini, kontroliše i dodatno unapredi svakodnevne složene poslovne procese. Očekujemo da ćemo uskoro osetiti sve koristi implementiranih rešenja, jer su naši čitaoci i partneri navikli na vrhunski proizvod i besprekornu uslugu“, poručili su iz Color Press Group.

Vladan Balaban, generalni direktor M&I Systems, Co. Group, naglasio je da je MIS ERP sopstveno rešenje te kompanije što, ukoliko za tim bude potrebe u budućnosti, omogućava izradu novih i izmenu postojećih funkcionalnosti po zahtevu Color Press Group na veoma jednostavan i efikasan način.

„To je veoma značajno jer vrlo lako možemo da pratimo stalne promene koje donose nove prilike i zahtevi na tržištu, ukrupnjavanje grupacije, implementacija efektivnijih i efikasnijih poslovnih procesa. MIS ERP ima veoma složenu strukturu, a odabirom modula preduzeće, u skladu sa svojim potrebama, određuje nivo kompleksnosti primenjenog sistema. Ne sumnjam da će Color Press Group nastaviti da beleži rast obima poslovanja, funkcija i kadra, a naša rešenja moći će da odgovore na sve nove potrebe i izazove“, rekao je Balaban.

Color Press Group čine: Color media International, Color Print, Color Euro Media, Svet Media, Hello Media, Scandal Media, Color Media Net, Color Media Specijal, Color Media Enigmatika, L&Z Media.

Osim u Srbiji, gde ima 46 magazina, Color Press Group posluje i u Hrvatskoj sa pet magazina, Bosni i Hercegovini i Makedoniji sa šest izdanja, Sloveniji sa četiri, Crnoj Gori sa tri i zemljama Evropske Unije sa dva. Color Press Group ima i devet portala na kojima je u februaru 2012. godine zabeleženo čak 5,6 miliona posetilaca.

Klijenti o nama

silver-lake-klijenti

U uslovima povećane konkurencije, osim dobrog biznis plana, našoj kompaniji bio je neophodan IT paket koji bi bio velika podrška svim zaposlenima.
MIS ERP-om obezbeđena …

Više →