Prijavite se na naš E-bilten

Septembar 2017 – Star Of The Month

Objavljeno: 23.10.2017

Ivanova M&I priča

zavis

U M&I ju sam se zaposlio pre 17 godina, kao PC serviser – hardveraš.

Bilo nas je tada 10-tak u kompaniji, nije bilo interneta, mail-a, mobilnih telefona, službenih vozila …

Na jedan od mojih prvih zadataka sam krenuo autobusom, do klijenta udaljenog 120km, i vozio se 3 sata, da rešim izazov sa serverom koji nije hteo da se boot-uje. Kada sam konačno stigao, ispostavilo se da klijent nije izvadio disketu na koju je sinoć pravio backup, te je server bezuspešno pokušavao da se bootuje sa iste, a ne sa hard diska … Izvadio sam disketu, popio kafu, pa putovao nazad 3 sata do firme …

Danas kompanija M&I zapošljava više od 100 ljudi, koristi sve moguće i nemoguće tehnologije a autobusom na teren idu samo oni koji nemaju položen vozački ispit … Polovina zaposlenih sigurno nikada u ruci nije držala disketu, a polovina servera je takva da ni ne možeš staviti u njih bilo šta, niti ih možeš šutnuti kao u stara dobra vremena, kada se iznerviraš što sporo rade – jer su virtualni.

Posle pozicije hardveraša, sam počeo da se bavim bazom podataka za koju tada nisam ni znao da postoji – Informixom. Danas, zahvaljujući istom tom Informix-u i M&I-ju, osećam svakodnevnu sigurnost i zadovoljstvo u poslu koji obavljam.

Kroz sve ove godine provedene u M&I-ju, primetio sam da je jedan deo zaposlenih sumnjao da “nosi nas pogrešan tok” i pokušao je da pronađe sebe u drugim kompanijama. Dobar deo takvih se posle kraćeg ili dužeg vremena vratio nazad u M&I, videvši da su “tokovi” čudni i u ostalim kompanijama …

Svim zaposlenim u kompaniji se trudim da pomognem, te da podelim moja znanja sa njima, mada to ponekad možda radim na meni svojstven način, kroz (neslanu) šalu, koja se možda nekima nije svidela, ali ovim putem želim da napomenam, da sam uvek imao dobre namere u tome.

Početnicima u M&I-ju, i onima koji još nisu sigurni kojim putem žele da idu, poželeo bih da otkrijju i sami neki “Informix”, a onima koji možda razmišljaju o eventualnom poslu kod nas, “Računajte na nas”.

Zašto su kolege/koleginice izabrale Ivana i šta su rekli o njemu:

  • Vredan, marljiv, dobar drug
  • Uvek spreman da pomogne
  • Zato sto uvek hoce da pomogne (cak i kada je velikoj guzvi) i saslusa i voli da se sali
  • Uvek raspoložen da pomogne kolegama
  • Sjajan kolega
  • Kolegijalan, odličan u svom poslu, pun humora i pozitive :)
  • Uvek spreman da pomogne, stručan
  • Dobar kolega
  • SuperZavis

Poruka

Klijent je uvek u pravu, ali pre nego što krenete da rešavate izazov koji prijavi, proverite da li taj izazov uopšte postoji, ili se radi o nečem sasvim drugom …

Klijenti o nama

silver-lake-klijenti

U uslovima povećane konkurencije, osim dobrog biznis plana, našoj kompaniji bio je neophodan IT paket koji bi bio velika podrška svim zaposlenima.
MIS ERP-om obezbeđena …

Više →