Prijavite se na naš E-bilten

DigITalizacija menja svet. Get on board.

Objavljeno: 30.03.2016

digitalizacija-1Smart era je obuzela svet, sve se toliko brzo menja da pola toga ne uspevamo ni da ispratimo. Navikli smo na nove stvari, na promene… but this one is here to stay. Digitalizacija nije prolazna i sve kompanije kao i zaposleni koji je budu tretirali kao takvu, imaće problem opstanka na tržištu. Digitalizacija je dovela do toga da stvari međusobno komuniciraju. Telefoni razgovaraju sa automobilima, sat na ruci više ne koristite da biste saznali koliko je sati već za odgovaranje na emailove ili da vidite kad imate sledeći let. Interaktivni monitor koji omogućava da vidite svoje ljubimce gde god se nalazite, majica u kojoj trenirate koja meri potrošene kalorije, semafori koji se menjaju u zavisnosti od gužve na putu, dronovi koji raznose poštu su samo neki od primera koji ukazuju na sveprisutnost ovog trenda u svim aspektima života i poslovanja.

Skoro 4 milijarde internet korisnika u svetu, količina generisanih podataka ima rast od 40% godišnje što će dosvesti do cirkulacije 40 milijardi GB i 50 milijardi povezanih uređaja do 2020.godine.  Digital Enterprise nije jedna kompanija ili jedan koncept već sklop beskonačnih mogućnosti koji donosi potpuno novu generaciju pametnih proizvoda i usluga. Informaciona tehnologija i digitalizacija uvode revoluciju u proizvode i ustaljenu, sada već staromodnu, praksu poslovanja. Uticaj nije samo na poslovanje već i na mind-set zaposlenih, kojima je ovaj trend, i sve ono što on donosi, nepoznato.

Svi su čuli za Amazon, Alibaba, Uber, Air B’n’B… svi znaju čemu ovi sajtovi služe, ali šta oni zapravo rade? Da li ih posmatramo kao sajtove, ili kao kompanije? Agencija za iznajmljivanje stanova koja nema ni jedan stan, taxi kompanija koja nema ni jedno taxi vozilo itd. Reč je o IT platformama čija je uloga isključivo da povežu one koji nešto žele/traže sa onima koji nude proizvode/usluge koji će zadovoljiti te potrebe. Zvuči veoma jednostavno, zar ne? Međutim, da li je ono čime se oni bave iznajmljivanje stanova, taxi usluge ili – IT? Jedno je sasvim jasno –  IT postaje svačiji posao! Svaka kompanija postaje IT kompanija – IT is the business! Ove kompanije su sasvim sigurno – Digital Enterprises!

Zašto je naša strategija MIS Digital?

mis-digitalDigitalizacija je imala uticaj na postojeći i čvrsto ustaljeni poslovni model, kao ni jedna promena do sada. Jedini način da se kompanije izbore sa ovim trendom kao i da mu se prilagode jeste digitalna poslovna platforma. M&I Systems, Co. ima rešenje koje odgovara potrebama i izazovima digitalizacije – MIS Digital. Naši stručni i kvalifikovani konsultanti će vašim zaposlenima obezbediti bezbolan prelaz na ovu platformu. MIS Digital vam obezbeđuje sveobuhvatnu platformu koja će omogućiti prilagođavanje i dominaciju u digitalnom svetu. Ovo rešenje nije u obliku jedne „zapakovane aplIikacije“ – ovo je sveobuhvatna platforma koja vam nizom rešenja omogućava digitalno upravljanje svim aspektima vašeg poslovanja.  Ovakav koncept će omogućiti da vaš IT postane vaša prednost. Kako sve kompanije imaju više različitih IT sistema koje koriste, ova platforma će omogućiti efikasnu integraciju i „komuniciranje“ ovih sistema. MIS Digital će omogućiti digitalizaciju vaše poslovne logike i ono što budete radili biće podržano standardnim ili po vašoj meri prilagodjenim informacionim sistemima. Analiza postojećih podataka i procesa u kompaniji rezultiraće kvalitetnim sistemom za donošenje odluka.

Kombinacijom standardnog i stabilnog poslovanja u tzv. back office funkcijama i agilnog i fleksibilnog poslovanja u delu u kojem se dolazi u kontakt sa klijentima postaćete spremni na promene, na zahteve i izazove tržišta i bićete spremni da postanete Digital Enterprise. Ovaj fenomen je stanje uma – kompanija i njenih zaposlenih. Reč je o razumevanju značaja i potencijala novih tehnologija i iskorišćavanju mogućnosti koje oni nude. Sve kompanije će izvršiti ovu transformaciju, a one kompanije koje to budu odbijale izgubiće „digitalnu utakmicu“ od strane spretnih konkurenata i ambicioznih startup-a.

digitalizacija-2

Klijenti o nama

stark-klijenti

Brzo, efikasno i odgovorno izvršavanje svih dogovorenih poslova i zadataka od strane M&I Systems, Co. Group obeležili su sve faze naše dugogodišnje poslovne saradnje.
Oslanjanje …

Više →